logo
Sign in to course
Kestävyysraportoinnin koulutuskokonaisuus - osa 1: CSRD ja ESRS
Yrityksiä koskeva vastuullisuusraportointi on valtavassa murroksessa. Kehitystä vauhdittaa regulaatiokentän muutos ja sidosryhmien kasvava kiinnostus. EU:n kestävyysraportointia koskeva direktiivi (CSRD) laajentaa, mutta myös selkeyttää vastuullisuusraportointivelvoitteita. Yhä isompi joukko yrityksiä lakisääteisen raportoinnin piirissä, johon kuuluu pakollisena myös tietojen varmentaminen. Tässä koulutuskokonaisuudessa käydään läpi kestävyysraportointidirektiivin (CSRD) perusteet. Katsomme mitä direktiivi pitää sisällään, sekä kestävyysraportointistandardin (ESRS) kaikille raportoiville yrityksille yhteiset osiot. Tämän lisäksi katsomme yhdessä mitä olennaisuusanalyysiin liittyy käytännössä.

Koulutuskokonaisuus on suunnattu kaikille asiasta kiinnostuneille, mutta erityisesti heille, jotka pääsevät tekemään raportointia käytännössä.

Koulutuksessa on seuraavat osa-alueet:
Osa 1. CSRD:n tärkeimmät asiat

Tässä osiossa tutustutaan kestävyysraportointidirektiivin tärkeimpiin kohtiin. Direktiivi itsessään ei anna spesifejä ohjeita raportointiin, mutta on silti hyvä ymmärtää mitä se määrittelee.


Osa 2. ESRS kestävyysraportointistandardi

Tässä osiossa haetaan vastausta siihen mikä kestävyysraportointistandardi on.

Osa 3. Yleiset vaatimukset ESRS 1 ja yleiset tiedot ESRS 2

Osio esittelee standardin kaikille yhteiset ESRS1 ja ESRS2 osiot. Siellä tutustutaan mm. arvoketjuun, kaksoisolennaisuuden periaatteeseen sekä huolellisuusvelvoitteeseen.

Osa 4. Olennaisuusanalyysi käytännössä

Osio esittelee olennaisuusanalyysin periaatteet ja vaiheet sekä miksi sitä ylipäänsä tehdään.